UNG

 

12-28 juni: ”Sommar på Söder” – musik, hantverk och yoga för ungdomar. Helt gratis!

 

Frågor och föranmälan till alla kurser görs på tel: 073-827 00 74 eller mail till annica@sodergarden.org. Hantverkskurserna är i första hand till för ungdomar 12-15 år.
Måndag 17 juni – torsdag 20 juni

Våra replokaler är öppna kl. 14-19 hela första veckan, föranmälan behövs!


Måndag:
Låtskrivarworkshop, kl. 14-15.30

Hur kan man skriva och bygga upp en låt? Föreläsning, inspiration och workshop med Delia Okaro. Ingen föranmälan behövs.

Måndag-torsdag:
Dj-workshops kl. 14-19

För nybörjare och mer erfarna. Prova på en stund – eller lär dig göra loopar och mixa låtar. Anmäl dig gärna i förvägtill 1-timmes pass. Drop-in i mån av plats.

Musikproduktion kl. 17-19.
I vår musikstudio kan du prova på att sjunga, få hjälp att spela in låtar och lära dig hur man gör egna beats. Du kan också få artistcoaching med tips och handledning i hur du kan ta din musik till nästa steg. Föranmälan gör på tel 073-827 00 74. Drop-in i mån av plats.

 

Måndag 24 juni – fredag 28 juni

Glasfusing – gör smycken i glas!
24 juni och 28 juni (en grupp ses 2 tillfällen, kl. 15.30-17.30). Tillverka örhänge, halsband och armband efter egen design. Lättare genomgång av glasfusing och tekniken.

Silversmide – designa egna silverhängen
25 och 26 juni (en grupp ses 2 tillfällen, kl. 13-17). Tillverkar varsitt hängsmycke, t.ex. till ett halsband eller en nyckelring i silver.

Yoga – öka ditt energiflöde!
Måndag – torsdag kl. 15.00. I ett lugnt Hatha Flow-pass tränar vi rörlighet, balans och styrka. Både för nybörjare och mer erfarna.  Vi har mattor som du kan låna. Dusch finns ej.
(Obs – tillgängligheten är begränsad för denna lokal, det är 4 trappor upp, ingen hiss).
Föranmälan kan göras, drop-in i mån av plats.

Acting out workshop – D.I.Y-spelningar. 25 juni kl. 14-18. Hur planerar man en egen spelning,

Hur gör man när man bokar band, vad ska en budget innehålla, hur når man ut med sin marknadsföring? Hardcorefestivalen Alive & Well lär dig allt du behöver veta! Både teori och praktiskt jobb med ett projekt.

 

Rockband-workshop/skriva låt, 26 juni kl. 14-18. Spelar du ett instrument, vill prova på att spela i band och skriva låtar ihop? Eller är du redan med i ett band som vill få hjälp att komma vidare? Hardcorefestivalen Alive & Well håller i workshopen.
KONSERTER I SOMMAR:

SCHOOLS OUT, 12 juni kl. 19-21.
IDC, Jönssonligan och Odör spelar punk och rock! Fri entre´och utan åldersgräns.
BNO LIVE, konsertkväll, 28 juni, kl. 18.30-21.30
Soundcloud-grundad, emotionellt driven trap från svenska, amerikanska och norska artister. Södergården presenterar en limited all-ages, nykter konsert med up- and coming akter. Fri entré och utan åldersgräns.
KONSERTKVÄLL GRINDCORE/HARDCORE
Gratis konsert med bandet Cultleader (USA) och God mother (Sverige). Fler band kan tillkomma.
Gratis för alla under 18 år. I samarbete med Stockholm Straight Edge.

 

 

Södergården UNG

Drop-in kvällar:
En kreativ och trygg mötesplats för ungdomar 12-18 år.

Här kan du vara med på olika aktiviteter, gå kurser eller komma på torsdagkvällarna med drop-in aktiviteter. Då kan man laga mat och äta tillsammans, spela biljard, pingis, fika och spela sällskapsspel. Vi har hela veckan musikverksamhet och replokaler som unga kan boka och låna gratis. Vi hjälper också unga att genomföra egna konserter, fester och evenemang. Kom in till oss med din idé!

SPEKTRUM
Söders första HBTQ-häng för unga. Spektrum är öppet varje onsdag 17.00-21.00. För dig som är HBTQ eller som har funderingar kring det. Vänner och allierade är också välkomna till SPEKTRUM. Vi har olika aktiviteter och teman varje vecka. Följ oss på Instagram: @Spektrum37

STUDION
För dig som gillar musik eller vill sjunga. Här finns en studio utrustad med DJ-utrustning, Logic Pro X, Garageband, mic och keyboard. Vi har ledare som lär dig hur allt fungerar samt hjälper dig att producera musik. Vi har också DJ-kurser där du får lära dig om mixning, EQ och loopar. Inga förkunskaper behövs och vi startar grupper löpande.

Anmäl intresse på info@sodergarden.org eller ring 073-827 00 74

KONSERTER
Cirka 1 gång per månad har vi konserter eller olika evenemang för unga. Håll utkik på vår Facebook eller Instagram för mer info.
www.facebook.com/sodergarden/
Instagram: fsodergarden

STUDIECIRKEL FÖR DIY-ARRANGEMANG

Under hösten samarbetar vi med Stockholm Straight Edge som kommer att coacha ungdomar att göra egna arrangemang och konserter. Vill du vara med?

Har du andra idéer på saker du vill göra? Tveka inte att höra av dig till oss!

KURSER
Under hösten kommer vi starta kurser för unga i silversmide, akvarell och annat hantverk. Hör av dig om du är intresserad!

KULTURCOACH
Har du en grym idé? Vill du nå en publik? Kanske göra en fest, en konsert, en utställning eller något helt annat?

Kulturförvaltningen har ett särskilt stöd för dig mellan 10-25 år. Du söker som privatperson och kan söka upp till 10 000 kr. Vi på Södergården kan hjälpa dig att söka. Anmäl intresse via info@sodergarden.org eller ring 073-827 00 74.

 

Grattis du har en tonåring 9 oktober 17.30
Det är härligt att ha en tonåring med sin frigörelse till vuxenlivet, men det skapar också en mängd frågor. Välkommen till en populär föreläsningskväll som tar upp viktiga ämnen för dig som är tonårsförälder eller bara intresserad.

Fri entré. Håll utkik efter inbjudan och anmälningsformulär på Söderandans hemsida. Arrangeras i samverkan med Söderandan. www.soderandan.se

 

 

 

 

 

 

 

 

REPLOKAL

På 37:an kan ungdomar gratis låna replokal. Vi har två fullt utrustade replokaler och en studio. Det finns trummor, gitarr, bas och synt. Är du intresserad av att repa hos oss eller vill spela in? Kom förbi under våra öppettider, maila info@sodergarden.org eller ring 08-643 66 89.

 

 

 

TONFISKARNA – barnkör från 9 år
Svängiga och fartfyllda sånger, vackert och lugnt – här sjunger vi inspirerande musik. Vi använder mycket rörelse och fantasi för att utveckla rösten. Tonfiskarna är träffas
torsdagar 16.30–17.15
Vi startar höstterminen vecka 37 och vårterminen vecka 3.
Avgift: 1000:- för ett barn, 1.800 kr för två syskon. 14 tillfällen och en konsert per termin. Anmälan sker till expeditionen. info@sodergarden.org

 

Har du andra idéer eller önskemål på vad du vill göra hos oss?
Hör av dig! Vår verksamhet utgår från ungdomars behov.

 

Tillgänglighet: Till 37:an som ligger på tredje våningen finns en rullstolshiss. Anpassad toalett finns i bottenplanet.

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara