Evenemang hösten 2020


Istället för julbasar, julpåse!             

Tyvärr ställer vi in årets julbasar på grund av pågående epidemi. För att julfriden ändå ska infinna sig hos alla och envar har vi bakat och lagat Södergårdens traditionsenliga produkter. Dessa går att köpa i en julpåse för 195 kr.

Södergårdens julpåse innehåller ett matbröd, en påse lussekatter, Södergårdssenap, en liten julklapp och en lott.

Mejla eller ring in din beställning. Mejla eller ring in din beställning senast den 2 december. Påsen kan hämtas på Södergården den 4 eller 5 december mellan kl 11-17. Hör av dig om du har det svårt att komma till Södergården så försöker vi lösa det!


Resor

Södergården ordnar trivsamma resor. Kom gärna med förslag på resmål. För mer information se anslagstavlor, hemsidan, facebook och instagram. Höstens resa inställd.

29 september Grisslehamn mer info kommer, preliminärt datum


Öppet hus & årsmöte 12 september

Föreningen Södergårdens medlemmar kallas härmed till årsmöte lördagen den 12 september 14.30 i föreningens samlingssal.

Alla närvarande medlemmar bjuds på förtäring. För vår planering – var snäll och anmäl ditt deltagande på Södergårdens expedition info@sodergarden.org eller på telefon 08-643 66 89.

Årsmöteshandlingar finns att hämta på Södergården eller www.sodergarden.org från den 28 augusti 2020.

Öppet hus inställt

Välkommen till öppet hus 11.00-14.00. Huset är öppet, kaffeserveringen igång och kurser och grupper visar upp vad de gör.

Vill du eller din grupp eller kurs vara med? Kontakta expeditionen på 08-643 66 89 eller på mejl lisa@sodergarden.org

Välkommen!


Trubadur Jörgen Näslund 19  september, 3  oktober   och lördag  17  oktober 14.00

Jörgen Näslund spelar visor och sånger från vår svenska vis-skatt i Blå Salongen tre lördagar under hösten. 
Fri entré.


Edfelts salong 26 september & 7 november 14.00

26 september: Cornelis i våra hjärtan

7 november: Visor av och med Mikael Edfelt

Pris 120 kr.


Sticklingsbyte 3 oktober 12.00-14.00

Trångt på fönsterbrädet? Ta med dina sticklingar och kom på bytesträff! Vi ses i samlingssalen för att byta sticklingar och skott med varandra. Byt dina växter med andra, ge bort eller ta emot växter som blivit över.


Döstädning, vad innebär det? Föredrag och värdering med Thommy Nylund från Auktionshuset Kolonn 14 oktober 14.30 Nytt datum: 5 maj 2021

Thommy Nylund från Auktionshuset Kolonn berättar om hur det fungerar att värdera och sälja föremål på auktion. Det finns även möjlighet att värdera föremål på plats eller genom bilder.
Fri entré


Nyfiken på Stockholms historia? Kom på föredrag med historikern Leif Gidlöf

“Malmgårdarna – en del av Söders historiska profil” 10 oktober 12.00.

“Gamla Stan i konsten” 14 november 12.00

Entré 100 kr, 80 kr för medlemmar. Begränsat antal platser. Boka din plats på expeditionen eller elin@sodergarden.org


Loppmarknad 7 november 11.00-15.00

Kom & fynda på Södergårdens loppmarknad. Vill du boka ett bord? Det kostar 200 kr (150 kr för medlemmar i Föreningen Södergården). Hör av dig till expeditionen 08-643 66 89 eller katarina@sodergarden.org


Det nya Stockholm 7 oktober 18.00 Flyttat till våren 2021

Tillsammans med Författarcentrum Öst bjuder vi in till ytterligare ett författarsamtal om Stockholms plats i litteraturen. Temat är Integration eller segregation? Paneldeltagare presenteras senare.


Grattis du har en tonåring 9 oktober 17.30 Nytt datum kommer till våren

Det är härligt att ha en tonåring med sin frigörelse till vuxenlivet, men det skapar också en mängd frågor. Välkommen till en populär föreläsningskväll som tar upp viktiga ämnen för dig som är tonårsförälder eller bara intresserad.

Fri entré. Håll utkik efter inbjudan och anmälningsformulär på Söderandans hemsida. Arrangeras i samverkan med Söderandan. www.soderandan.se


Stickkafé torsdag 17.00–20.00, start v 36

Välkommen på stickcafé i Grå Salongen. Ta med din egen stickning eller annat hand­arbete. Vi utbyter erfarenheter och umgås. Vill du börja sticka finns enstaka nystan och stickor att köpa.


Bokcirkel Sthlm

Bokcirkel för kvinnor och icke-binära som är sprungen ur facebookgruppen Litteraturgäris. Höstens första bok är Pesten av Albert Camus. Vi träffas den 15 september 17.30. Aktuella träffar och böcker hittar du om du söker efter Bokcirkel Sthlm på Facebook. Föranmäl dig till lisa@sodergarden.org


Museibesök

Guidad visning på Ersta Museum 28 oktober 11.00 Nytt datum kommer i vårens program
Följ med på guidad visning i ett av de äldsta husen på Erstaklippan. Huset har inhyst allt från barnhem till matsal för hemlösa och berättar nu Ersta diakonis historia – en berättelse om kvinnliga pionjärer, hängivet arbete, tro och medmänsklighet. I museet möter vi också barnhemsbarnen, flickorna på Magdalenahemmet, syster Greta i oblatbageriet, syster Maria i porten och många fler.

Avgift: 150 kr, 100 kr för medlemmar.
Begränsat antal platser. Anmälan till expeditionen, elin@sodergarden.org eller ring 08-643 66 89.


Södergårdens visklubb 29 oktober 15.00 Inställt! Återkommer till våren.

Välkommen att sjunga visor och ballader tillsammans med Södergårdens gitarrkurser. Program annonseras veckorna innan på Södergården.