Välkommen till Södergården hemma!

Delta i Södergårdens många distansaktiviteter.

Istället för julbasar, julpåse!

Tyvärr ställer vi in årets julbasar på grund av pågående epidemi. För att julfriden ändå ska infinna sig hos alla och envar har vi bakat och lagat Södergårdens traditionsenliga produkter. Dessa går att köpa i en julpåse för 195 kr.

Södergårdens julpåse innehåller ett matbröd, en påse lussekatter, Södergårdssenap, en liten julklapp och en lott.

Mejla eller ring in din beställning. Mejla eller ring in din beställning senast den 2 december. Påsen kan hämtas på Södergården den 4 eller 5 december mellan kl 11-17. Hör av dig om du har det svårt att komma till Södergården så försöker vi lösa det!

Promenad med Söderkunskap. Hittar du alla platserna? Vinn ett bokpaket!

Ladda ner och skriv ut tävlingstalong med karta nedan. Du kan även hämta ut din talong på Södergården. Du kan vinna ett bokpaket med Stockholmsböcker av Maj Sandin.

Mejla svaren till info@sodergarden.org eller posta till Södergården, Götgatan 37, 116 21 Stockholm. Det går även bra att lämna in svaren på expeditionen.

Adventskurs! Textila uttryck med julmotiv. Tillverka årets julklapp!

Får tre paket på posten, innehållandes uppgift, beskrivning och tips, material samt inspiration. Handledning ges av Ellen Landberg. Det finns även möjlighet till utbyte med andra kursdeltagare via digital plattform. Handledningen sker på ett sätt som passar dig; telefonsamtal, sms, mejl eller Facebook. Förkunskaper behövs inte. Passar även vana handarbetare.

Paket 1: julkort – måla, brodera eller annat
Paket 2: broderi som görs till en brosch/pin
Paket 3: julgransprydnad i ylle/broderi

Start: 1 december, men det fungerar att börja kursen senare
3 gånger, 9 studietimmar
Ledare: Ellen Landberg

Avgift: Kursen är till för alla, oavsett vem du är eller hur mycket du kan betala. Därför har vi en glidande skala för kursavgiften. Kostnaden för Södergården att hålla kursen (med material, ledares lön, porto mm) är ca 4 000 kr och vår vilja är att vi allihopa hjälper till att att täcka kostnaderna! Ett rekommenderat pris är 299 kr per deltagare, du får dock betala allt från 0 kr till hur mycket du vill. Kursen förblir likadan oavsett avgift.

Orientalisk dans – för anmälda och dig som vill prova

Delta i lektioner i orientalisk dans och dark fusion som dansläraren Jenny Linderström lägger upp på YouTube. Både för kursdeltagare och dig som vill passa på att prova!

www.youtube.com/user/yallajenny

Slappna av med härlig yoga

Länk till Södergårdens yoga från vårterminen 2020. Välj mellan dynamisk yoga och lugnare yoga på stol.

www.youtube.com/channel/UCNEBBGzZt0MzG1aJMvEArwg

Broderi på distans

Prova på Södergårdens populära broderipaket! Du får tre broderipaket på posten, var och en innehållandes uppgift, stygnbeskrivning, tyg, garn samt inspirationsmaterial. Handledning ges av kursledaren Ellen Landberg och du har även möjlighet till utbyte med andra kursdeltagare via digital plattform. Handledningen sker på det sätt som passar dig; telefonsamtal, sms, mail eller Facebook.

Inga förkunskaper krävs. Kursen passar även dig som broderat tidigare.
Ledare: Ellen Landberg
Avgift: Se info under fortsättningskursen nedan

Avgift för Broderi på distans

Kursen är till för alla, oavsett vem du är eller hur mycket du kan betala. Därför har vi en glidande skala för kursavgiften. Kostnaden för Södergården att hålla kursen (med material, ledares lön, porto mm) är ca 4 000 kr och vår vilja är att vi allihopa hjälper till att att täcka kostnaderna! Ett rekommenderat pris är 299 kr per deltagare, du får dock betala allt från 0 kr till hur mycket du vill. Kursen förblir likadan oavsett avgift.

Bildväv på distans

Har du bildvävt tidigare? Då kan du gå denna distanskurs med handledning av Ellen Landberg. Uppgifter och handledning sker på det sätt som passar dig; telefonsamtal, sms, mail eller Facebook.

Material inklusive bindvävs-ram införskaffas av deltagaren.
Ledare: Ellen Landberg

Akvarell på distans

Eva Lalanders akvarellkurser går även att göra på distans. Handledning och uppgifter ges av Eva via mejl eller Facebook.

Spanska på distans

Har du läst spanska med Sebastian Olivera? Då går det att få uppgifter hemskickade post samt handledning av Sebastian.

Släktforskning på distans

Lär dig grunderna i släktforskning från ditt eget soffhörn!

Information och uppgifter ges via mejl, telefon och/eller social media. Gör uppgifterna i egen takt med regelbunden uppföljning av kursledaren. Inga förkunskaper behövs, däremot dator, surfplatta eller smarttelefon.

Kursen startar löpande under terminen
Ledare: Olle Månsson
Avgift: 1 795 kr / Reducerad 1 695 kr, 10 gånger, 30 studietimmar

Anmälan till distanskurser

Telefon: 08-643 66 89
Mejl: elin@sodergarden.org
Besök: Södergårdens expedition.

Anmälan är bindande. Återtar du anmälan senare än en vecka före kursstart debiterar vi halva kursavgiften. Ångrar du din anmälan senare eller avbryter ditt deltagande betalar du full kursavgift. Kursavgiften ska vara inbetald senast när kursen börjar.

Bankgiro: 739 – 8373
Swish: 123 363 51 90
Förseningsavgift: 100 kr. Reservation för prisändringar.

Studielitteratur och materialkostnader ingår ej i kursavgiften.
Varje studietimme är 45 minuter.
Vi skickar inte ut bekräftelse eller kallelse.

Tips på aktiviteter hos andra!

BiblioQuiz – direktsändning från Stadsbiblioteket

En annan rolig aktivitet är Stadsbibliotekets BiblioQuiz. Där får du häftiga, spännande och mysiga boktips tillsammans med 12 kluriga frågor samt en utlottning av julöverraskningar.Jenny & Susi välkomnar! Direktlänk till programmet kl 18 den 10 december: video.stockholm.se/live/65146548

Hela BiblioQuiz-serien från och med starten finns tillgänglig via denna länk: video.stockholm.se/search/perform?search=biblioquiz

Social Distancing Popquizz

Social Distancing Popquizz är en Facebookgrupp för att tillgängliggöra, sprida och adminstrera digitala popquizz i tider av pandemi och förväntan på social distansering. Quizz med olika teman läggs regelbundet upp!

Quizguiden Stockholm

Quizguiden Stockholm är en annan Facebookgrupp på samma tema. De presenterar sig så här: “Är du quizfrälst? I så fall är den här sidan för dig! Här samlar Stockholms alla quizmasters sina quiz så du alltid håller koll på när och var de är!”

Moderna Museets soffvisningar

Moderna Museet ordnar digitala visningar, workshops och föreläsningar.