ÖVRIGT HÖSTEN 2024

Stockholmsvandringar
Lär känna tre områden i Stockholm. Bildvisning och historik ena tillfället och guidning på plats nästa gång.

Tisdag 13.00
start v 35
Maj Sandin
Avgift: 650 kr
Reducerad: 600 kr
6 gånger, 12 studietimmar


Stockholm i rörliga bilder
Här får du följa Stockholms utveckling från tidigt 1400-tal till dags dato, med hjälp av filmer och bilder.

Onsdagar 13.00
Torsdag 13.00
start v 40
Tommy Gustafsson
Avgift: 650 kr
Reducerad: 600 kr
8 gånger, 24 studietimmar


Täljträff
En täljkurs som passar både nybörjare och mer erfarna. Vi kommer att tälja i torrt virke, gå igenom olika handgrepp samt verktygsvård. Slöjdknivar finns att låna.

Tisdag 10.00
start v 38
Sören Rapp
Avgift: 950 kr
Reducerad: 850 kr
5 gånger, 15 studietimmar


Tälja ihop
Våga vara kreativ och lär dig grunderna i täljning och hur du tar hand om dina verktyg. Vi testar olika tekniker, samtalar och slöjdar ihop.

Tisdag 10.00
start v 38
Mårten Niklasson
Avgift: 950 kr
Reducerad: 850 kr
5 gånger, 15 studietimmar


Tälj en bandgrind
Tälj och dekorera din bandgrind. Vi går igenom grundläggande tekniker med kniv och karvsnitt. Du har även möjlighet att lära dig väva på din bandgrind i kursen Vi väver band i bandgrind!

Onsdag kl 18.00
start v 38
Sören Rapp
Avgift: 950 kr
Reducerad: 850 kr
5 gånger, 15 studietimmar


Information om kurser
Anmäl dig till kurser via mejl kurs@sodergarden.org, telefon 08-643 66 89 eller direkt på Södergården.

Anmälan är bindande. Återtar du anmälan senare än en vecka före kursstart debiterar vi halva kursavgiften. Ångrar du din anmälan senare eller avbryter ditt deltagande betalar du full kursavgift. Kursavgiften ska vara inbetald senast när kursen börjar. Arbetslösa, sjukskrivna, studerande och pensionärer betalar reducerad avgift. Medlemmar får 100 kr rabatt på terminslånga kurser. Har du svårt att betala kursavgiften? Hör av dig så löser vi det. Är du på grön kvist så går det fint att betala mer än det angivna priset. Det viktigaste är att alla kan vara med!

Faktura och kallelse
Alla kursdeltagare kommer få en faktura och kallelse antingen vi e-post eller papperspost. Eftersom vi samarbetar med ABF kommer deras logo och information finns med men det är fortfarande vårt vanliga telefonnummer och mejladress Södergården kontaktas med. Kursavgiften ska alltså inte betalas via swish eller till vårt bankgiro utan via fakturan.

Förseningsavgift 100:-. Studielitteratur och materialkostnader ingår ej i kurs­avgiften. Varje studietimme är 45 minuter. Startdatum för kurserna hittar du i programmet. Södergården är stängd alla röda dagar och helgdagar.


Har du låg inkomst och behöver ekonomiskt stöd? Hos Föreningen FVO kan den som har låg pension eller dito inkomst söka ekonomisk förstärkning. En del skulle kunna vara att

I samarbete med ABF Stockholm