Glad Påsk, kära Södergårdare!

Promenera gärna förbi vårt fint påskpyntade skyltfönster. 

För er som inte har möjlighet till det så finns det även foton på Facebook och Instagram.

Kurser inställda och nya kurser på väg

De vanliga terminskurserna kommer tyvärr inte att kunna starta i vår. Alla som är anmälda till en kurs får mejl, sms eller telefonsamtal om det. Du som redan går en distanskurs kommer att kunna fortsätta. 

Vi planerar för utomhuskurser och distanskurser – och om läget tillåter även sommarkurser! Håll därför koll på hemsidan

Grupper, klubbar och lokalhyresgäster som är igång fortsätter som vanligt. Grupper som vill starta upp behöver däremot prata med expeditionen.

Södergården behöver en slogan; alltså en kort mening som berättar vad Södergården hemgård är. Den vinnande sloganen kommer kröna hemsidan precis under loggan SÖDERGÅRDEN. 

Vilka är bäst lämpade att göra en sådan? Våra medlemmar och besökare såklart! Delta genom att i en kort mening beskriva vad Södergården är för just dig. Vinn en valfri kurs ur Södergårdens utbud!

Tävlingsbidraget ska bestå av en kort mening om cirka 3-7 ord som på ett inbjudande sätt berättar om vad Södergården hemgård är. Bifoga namn och kontaktuppgifter som mobil- eller telefonnummer och mejladress. Sista datum för att delta är 30 april.

Skicka ditt bidrag till: info@sodergarden.org eller Södergården, Götgatan 37, 116 21 Stockholm

Tävlingsjuryn består av personal och styrelse på Södergården. 

Lycka till!

Vår hemsida har förändrats!

Klicka gärna runt så du hittar allt som är viktigt för dig. Har du förslag på sidans innehåll? Berätta då det för oss!

Guidade promenader på Skogskyrkogården

Följ med på vandringar genom ett landskap olikt andra med kulturhistoriker Anna Westman. Vi går genom ett av världens främsta landskapsarkitektoniska verk där landskap och byggnader samspelar med precision och omsorg.
OBS! Endast föranmälan.

De centrala delarna, den 21 och 22 april kl 13.00

Vi betraktar landskapet i sin helhet, ser på platsens historia och vad arkitekternas idéer resulterade i, från de stora dragen till de små detaljerna. 

Den västra delen, den 28 april kl 13.00

Vi går längs Skogskyrkogårdens västra sida förbi minneslunden och muren och ser på de tematiska delarna i landskapsrummen. Vi tar oss allra längst söderut innan vi vänder tillbaka förbi Tallumpaviljongen.

Den östra delen, den 5 maj kl 13.00

Denna vandring går längs med Skogskyrkogårdens östra sida. Förhoppningsvis får vi se ängsbräsman blomma bland de storkroniga lövträden. Vi besöker några av de vackraste gravplatserna och följer stigar genom högvuxen skog till Celsings nya krematoriebyggnad innan vi är åter vid huvudingången. Kanske får vi se och höra korp och sparvhök.

Samling sker utanför huvudingången. Varje vandring tar cirka 1,5 timme. 

Föranmäl dig till Södergården på 08-643 66 89 eller elin@sodergarden.org. Antalet platser är begränsat. Vandringen har ingen obligatorisk deltagaravgift men du får gärna swisha en valfri summa, förslagsvis 100 kr, till Södergården. Vårt swishnummer är 123 363 51 90.

Foto: Anna Westman

Tisdagsträffarna i Vitabergsparken fortsätter

Varje tisdag kl 10.30 möter Ellen Landberg upp i Vitabergsparkens amfiteater för samtal och umgänge. Ta gärna med eget fika. Blir vi för många delas vi upp i mindre grupper.

Korv med komp får nytt datum

Istället för den 31 mars ses vi den 7 april kl 12.00. 

På innergården spelar trubadur Jörgen Näslund visor och sånger och Södergården bjuder på korv. Antalet platser är begränsat.

Påsklov den 6-9 april – för alla födda -02 och senare!

Tryck tröjor, gör fanzines och pins, umgås och delta i en riktig Easter egg hunt. Schemat finns på Spektrums Instagram

Södergårdens digitala bokcirkel med Stockholm läser

Välkommen till Stockholm läser och en bokcirkel om årets bok “Janne, min vän” av Peter Pohl.  Läs boken, för den 13 april kl 15.00 ses vi och diskuterar tillsammans! Diskussionen kommer att ske digitalt genom att du får en länk skickad till dig.

Föranmälan krävs. Hör av dig till elin@sodergarden.org eller ring 08-643 66 89

På Stadsbibliotekets sida finns mer information om Stockholm läser!

Tipspromenadens vinnare tipsar om fler tipsrundor

Agneta, vinnaren av vår senaste tipspromenad, och hennes promenadspartner Anders tipsar om hemsidan GPS Quiz. 

Det är en sida på nätet med mängder av tipspromenader. På GPS Quiz kan du läsa om hur det fungerar. Ut och promenera! Kom ihåg att ha GPS-funktionen i telefonen på. Anders som är en van tipspromenerare har även gjort egna tips-promenader. Ladda ner ett smakprov!

Tack alla medlemmar i föreningen Södergården!

Ju fler medlemmar vi är desto mer kan vi göra. 

Medlemskap per kalenderår kostar 100 kr för alla över 18 år. 50 kr för ungdomar upp till 18 år. Vill du gå med? Bg 739-8373 eller Swish 123 363 51 90. Skriv namn och adress!