Kära Södergårdare!

Hoppas du håller ut och håller avstånd i omsorg om alla och envar!

Södergården skjuter fram sin kursstart och öppnandet av kaffeserveringen till vecka 16. I nyhetsbrevet berättar vi mer om det och även om en gratis danskurs, korv med komp, projekt HOPP, promenadsällskap och en ny tipspromenad av Maj Sandin.

Ta hand om dig tills vi kan ses igen!

Den nya kursstarten sker i vecka 16!

Samma vecka planeras även kaffeserveringen öppna. Läs mer om kurserna och deras startdatum här.

Alla anmälda deltagare kommer att kontaktas via mejl, sms eller telefonsamtal.

Tolvstegsgrupper och redan inbokade lokalhyresgästers tider påverkas inte.

Vill du eller din grupp hyra lokal?

Hör av dig då till Södergården på 08-643 66 89 eller info@sodergarden.org.

Hoppet sprider sig!

Projekt Hopp utvidgas med en gratis kurs i orientalisk dans.

På vårbasaren den 22 maj arrangerar vi en utställning där vi tolkar temat hopp. Alla som vill kan delta inom vilken disciplin som helst. Det är helt gratis. Läs mer om HOPP här.

Vill du tolka hopp genom dans?

Jenny Linderström håller en kostnadsfri kurs i orientalisk dans med inriktningen Dark Fusion. Tillsammans med Jenny skapar deltagarna ett verk att visa upp på vårbasaren. Kursen sker på distans, tisdagar 19.00 med start vecka 10.

Vill du delta i danskursen eller i utställningen? Hör då av dig till elin@sodergarden.org eller ring 08-643 66 89.

Korv med komp den 3 mars 13.00

Lyssna på levande musik och ät korv på Södergårdens innergård!

Kom och berätta för oss hur mycket du saknar Södergården! Vi håller till på innergården. Där bjuder vi på korv med bröd medan trubadur Jörgen Näslund spelar visor och sånger. Så klart håller vi avståndet. Antalet deltagare är begränsat.

Fikaträffarna i Vitabergsparken fortsätter!

Dessutom gästar stockholmskännaren Maj Sandin den 2 mars.

Fikaträffarna i Vitabergsparken är så poppis att de får fortsätta på obestämd tid. Vi ses varje tisdag kl 10.30 i amfiteatern!

Den 2 mars kommer Stockholmskännaren Maj Sandin och berättar om Vitabergsparkens historia. Det är som vanligt helt gratis. Ta på dig varma kläder, packa din termos och ta dig till oss i amfiteatern.

Ny tipspromenad!

Maj Sandin har signerat en ny promenad med södermalmskunskap. Även denna gång är det en tävling där du kan vinna en T-shirt och tygpåse med Södergårdenmotiv.

Skriv ut en talong eller hämta en utanför Södergårdens entré. Ta en promenad, kanske med en vän eller ny promenadkompis – läs förresten mer om promenadsällskap längre ner i nyhetsbrevet.

För att tävla, lämna in ditt svar senast den 15 mars 2021. Mejla till info@sodergarden.org eller lämna in din talong i expeditionen. Glöm för all del inte att svara på utslagsfrågan!

Instruktioner för att skriva ut tävlingstalongen:

Klicka här för att öppna tävlingstalongen i ett nytt fönster.
Sedan, i det nya fönstret med talongen:

Om du har PC: Tryck Ctrl + P för att skriva ut.
Om du har Mac: Tryck Command + P för att skriva ut.
(Command är knappen med ⌘.)
Välj sedan “skriv ut” (eller “print”).

Den förra tipspromenaden finns kvar men tävlingen är avslutad. Klicka här för att öppna den gamla tävlingstalongen i ett nytt fönster.

Promenadsällskap sökes i Bandhagen med omnejd!

Är det du eller kanske någon som du känner? Vill du också ha en promenadkompis eller kanske hjälpa någon som behöver komma ut en stund?

Hör av dig till Södergården så parar vi ihop dig med någon som också vill promenera. Meddela oss vilket område som är intressant och om det ska vara i snabb eller långsam promenadtakt på 08-643 66 89 eller ellen@sodergarden.org 

Spektrum håller sportlovsöppet

Ungdomsverksamheten Spektrum håller öppet måndag-fredag hela sportlovsveckan. Det finns olika aktiviteter varje dag, som fika, filmkväll, pyssel och konst och dessutom en dagsutflykt under tisdagen.

Håll koll på Spektrums Instagram.