Dagkollo på Södergården 3-7 augusti

Lägret består av olika aktiviteter på Södergården och utflykter i Stockholmsområdet.

Det är begränsat antal platser (15 ungdomar), är kostnadsfritt och lunch ingår. Lägret arrangeras av Södergården/Spektrum i samarbete med Fryshuset/Queer the Space och finansieras av Södermalms Stadsdelsförvaltning. Intresseanmälan görs på annica@sodergarden.org senast 3 juli (vi stänger anmälan tidigare om det blir fullbokat). 

Våra ledord är trygghet och gemenskap och våra ledare arbetar även på Spektrum som är Södergårdens mötesplats för HBTQIA+ungdomar och på Queer The Space som är en del av Fryschillet på Fryshuset. 

Upplägg Dagkollo, 3-7 augusti kl. 11-16.

Dag 1 – Vi lär känna varandra, presenterar verksamheterna Spektrum och Queer the Space, äter lunch ihop och gör roliga och tänkvärda lekar/övningar på eftermiddagen. 

Dag 2. Picknick och utflykt till museum/utställning. 

Dag 3-4 Prova-på Silversmide och Måleriworkshop.
Prova på att göra ett halssmycke med hjälp av en erfaren silversmed.
Måleriworkshop, vi målar på canvas med akryl, både självständigt arbete och gemensamt måleri. Gemensam lunch på Södergården. Vi jobbar i halvgrupp de här dagarna för att det inte ska bli för trångt i silversmidet. 

Dag 5. Kanot & Picknick på Långholmen. Vi promenerar till Långholmen, paddlar och äter picknick. Vid dåligt väder kör vi brädspel, film och bakar på Södergården. Extra aktiviteter: 

Vi kommer även att anordna en filmvisning av filmen “Always Amber” på biografen Zita 30 juli dit  unga kan förboka en biljett (max 50 deltagare). Vi samverkar även med ungdomsföreningen Plus+ som är en idéell förening för unga hbtqia-personer. 


Södergården deltar även på Stockholm Pride Summer Stream. Jenny (ledare på Spektrum) föreläser om normer och vad bokstäverna HBTQIA står för. 

Mer info om dessa arrangemang kommer!