Våren 2020 – Hälsningar från Södergården

Snart är vårterminen slut och vilken termin det har varit! Helt olik allt vi tidigare varit med om!
Hoppas du mår bra och att du tar hand om dig! Fortsätt tvätta händerna och om du tillhör en riskgrupp stanna hemma. Behöver du hjälp med handling eller andra ärenden så hör av dig till Södergården så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dig.

Mycket av Södergårdens verksamhet är fortsatt pausad. Under förutsättningen att det är möjligt enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer planerar vi för en hösttermin med kurser, fikaservering och allt annat som vi brukar. 
För att minska den ekonomiska skadan för föreningen är all tillsvidareanställd personal korttidspermitterad på 60%. Det kan därför vara lite svårt att komma i kontakt med oss. Du kan stödja föreningen Södergården genom att bli medlem. Det kostar 100 kr per år. Bankgiro 739-83 73.

Expeditionen är sommarstängd 1 juni till och med 16 augusti.

Telefon:
08-643 66 89

E-post:
för kurser och anmälningar: elin@sodergarden.org
för annat: info@sodergarden.org

Sms och e-post
Från och med i höst kommer vi att kommunicera mer via e-post och sms. Därför ber vi dig att meddela oss om du har bytt e-post-adress eller mobiltelefonnummer; så att du kan få information om Södergården. Kurser som tar igen i höst

I och med att i stort sett all Södergårdens verksamhet har varit på paus under slutet av våren är det en del kurser som inte kunde ha alla sina gånger. En del av dem tar igen gånger i höst.
De som tar igen i höst är:

Akvarell onsdag 15.00, 18.00 och torsdag 15.00 tar igen de missade gångerna från vecka 33. Rolf kontaktar sina deltagare om tider och upplägg.

Oljemålning onsdag 12.00 och 15.00 tar igen missade gånger vecka 36 och 37. Deltagare från båda grupperna kan vara på plats båda tiderna för att ta igen missade kurstillfällen.

Sömnad onsdag 15.00 och 18.00 tar igen missade gånger vecka 36 och 37. Deltagare från båda grupperna kan vara på plats båda tiderna. Dessutom kommer plats att erbjudas i en helt ny kurs i potatistryck.

Knyppling torsdag 15.15 och 18.00 tar igen missade gånger vecka 36 och 37. Deltagare från båda grupperna kan vara på plats båda tiderna för att ta igen missade kurstillfällen.

Silversmide med Lisa Rondahl Pedersen måndag 9.00, tisdag 12.00, 15.00, 18.00 tar igen missade gånger vecka 36 och 37. Deltagare kan vara på plats vid sin ordinarie kurstid och ta igen. 

Silversmide med Eva Harms Oredsson måndag 16.00 och 18.45 tar igen missade gånger vecka 36 och 37. Eva kommer finnas i verkstan måndag 15.00-21.30; deltagare från alla Evas grupper är välkomna under den tiden.

Silversmide med Daniela Montalbano onsdag 12.00, 15.00. Tar igen missade tillfällen vecka 36 och 37. Deltagare från Danielas grupper kan vara på plats båda tiderna för att ta igen missade kurstillfällen.

Silversmide med Charlotte Franck onsdag 17.45 torsdag 16.15 och 18.30. Deltagare kan ta igen missade kurstillfällen vecka 36 och 37 under ordinarie kurstid.

Eva Lalanders akvarellkurser måndag 12.00, 14.45, tisdag 9.15, 14.00 har haft sina sista tillfällen på distans och kommer sätta ihop en Karantänutställning till Öppet hus 12 september. Fredagen den 11 september 9.00-12.00 finns Eva på plats och hänger utställning, då kan deltagare lämna konstverk. Vill ni lämna alster innan fungerar det under ordinarie öppettider.

Vill någon annan grupp visa upp sig på Öppet hus är det mer än välkommet! Anmälan till höstens kurser

För dig som har deltagit i en kurs på Södergården förut är det vanliga att din kursledare frågar dig om du vill fortsätta nästa termin. I och med att de fysiska träffarna är pausade kommer det inte att fungera så den här terminen. Vi ber dig meddela Södergården om du vill behålla din plats nästa termin.

Du återanmäler dig enklast genom att mejla till elin@sodergarden.org eller ringa 08-643 66 89. Meddela namn, personnummer inklusive de fyra sista siffrorna och vilken kurs det gäller.

Kurserna startar vecka 38 (med några få undantag). Vi skickar inte ut bekräftelse eller kallelse på bokad kurs.

Din anmälan är bindande. Återtar du anmälan senare än en vecka före kursstart debiterar vi halva kursavgiften. Ångrar du din anmälan senare eller avbryter ditt deltagande betalar du full kursavgift. Kursavgiften ska vara inbetald senast när kursen börjar. Arbetslösa, sjukskrivna, studerande och pensionärer betalar reducerad avgift.
Swish 123 363 51 90. Skriv namn och kurs som meddelande.
Bankgiro 739 – 8373Förseningsavgift 100 kr


Studielitteratur och materialkostnader ingår ej i kursavgiften. Varje studietimme är 45 minuter. Startdatum för kurserna hittar du i programmet eller på hemsidan
Reservation för fel och ändringar.Öppet hus, prova på Södergården och årsmöte

Vi tar allt samtidigt! Den 12 september, skriv det i almanackan!

Vi hoppas på att det då är möjligt att huset öppet, ha kaffeserveringen igång och att kurser och grupper får visa upp vad de gör.

Vill du eller din grupp eller kurs vara med? Kontakta expeditionen på 08-643 66 89 eller på mejl info@sodergarden.org

Redan klart är att Eva Lalanders akvarellkurser som har haft undervisning på distans kommer visa upp sina alster skapade i karantän.

Mer information om årsmötet kommer i programmet som dimper ner i din brevlåda senare i sommar.

Håll ögonen öppna efter en utomhusspelning med band som repar på Södergården. Den planeras gå av stapeln i slutet på sommaren.