Tisdagsträffar, utställning och promenadsällskap!

Välkomna till tisdagsträffar i Vita Bergen

Varje tisdagsförmiddag i februari ses vi för en gemensam fikastund i Vita Bergens amfiteater. På plats från Södergården finns Ellen Landberg. Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp! Packa gärna termos och något ätbart.

Om du vill kan du ta med ett pågående handarbete att visa upp eller diskutera. Vi håller avstånd i omsorg om varandra och oss själva.

Vad sägs om att även ta en promenad i parken? Mona Näreskog från Södergårdens styrelse har tagit fram historik om Vita Bergen och dess bebyggelse. Ladda ner Monas text här. Den kommer även finnas utskriven på träffarna.

Vid första tillfället, tisdagen den 2/2, bjuder Södergården på hembakade bullar!

Vita Bergens amfiteater klockan 10.30, tisdag 2/2, 9/2, 16/2 och 23/2. Helt kostnadsfritt!

Varmt välkomna!

Nytt år, nytt medlemskap i föreningen Södergården

Södergården är en förening som du kan stödja genom att vara medlem i. Du får medlemspris på Södergårdens resor och i kaffeserveringen och får möjlighet attvara med och forma föreningens verksamhet.

Medlemskap för ett kalenderår kostar 100 kr för helbetalande medlem och 50 kronor för ungdomar upp till 18 år. För att betala: Bg 739-8373 eller Swish 123 363 51 90.Skriv namn och adress!

Skojiga saker du kan göra hemma

Tips från andra; välj mellan föredrag, musik och poesi, konst och stockholmiana!

Tisdagen den 2 februari kl 17.00 håller konstnären och brodösen Britta Marakatt-Labba ett av sina uppskattade föredrag.

Njut av tonsatt svensk poesi av storheter som Karin Boye och Stig Dagerman på Spotify.

Ta del av Nordiska museets många digitala visningar på teman som “Mathistoriska godbitar”, “Jenny Lind – superstjärna och nattmössa” och “Ett plagg från 1800-talets mitt”.

Stadsmuseet håller digitalt föredrag om och med Lars Epsteins Stockholm.

Stockholm konst – karta med information om stadens alla offentliga konstverk.

Sundbybergs kommun har tagit fram appen Kulturspåret med fem konstvisningar för att göra stadens konst levande.

Biblioquiz – ta ett quiz om böcker.

Delta i utställning på Vårbasaren på tema HOPP

Alla Södergårdare som är manade inbjuds härmed att delta i en gemensam utställning på Vårbasaren den 22 maj!

Skapa ett verk i valfritt material på tema Hopp. Temat är brett och tolkningen fri! Symboliserar vitsippor i akvarell, ett broderi av en glad fest eller ett abstrakt lapptäcke i favoritfärgerna hopp för dig? Det finns lika många svar som det finns verk!

Handledning kring färg, form och komposition fås av Eva Lalander och vid tre tillfällen mejlar Ellen Landberg inspiration. Handledning går att få via mail eller Facebook kl 14.30 måndag den 8 februari, måndag den 22 februari och måndag den 8 mars.

Kostnadsfritt.

Anmäl dig till Södergårdens expedition 08-643 66 89 eller elin@sodergarden.org.

Vi ser fram emot en stor och hoppfull utställning!

Vill du ha sällskap på promenaderna?

Södergården börjar med promenadgrupper och promenadkompisar!

Är du intresserad, hör av dig till Södergården på 08-643 66 89 eller ellen@sodergarden.org för att söka någon att ta promenader med. Berätta vilket område som gäller och om du efterfrågar rask eller lugn takt. Allt eftersom anmälningarna kommer in matchar vi ihop er som bor nära varandra. Ni får varandras kontaktuppgifter och bestämmer sedan själva när ni vill ses. 

Du kan även få mejl eller brev med förslag på promenadvägar och saker att titta på i närområdet. Förhoppningsvis ger det tips på något nytt!